Hoe vind je een betrouwbare medewerker?

Het inhuren van gekwalificeerde medewerkers is cruciaal voor het succes van het bedrijf. Het vinden van een betrouwbare kandidaat kan echter een uitdagend proces zijn. Zelfs als je talloze sollicitaties ontvangt, is het vrij moeilijk om de kandidaat te vinden met exacte vaardigheden die voldoen aan de vereisten van het bedrijf. Werving is een lang en ingewikkeld proces. Je moet de vacature maximaliseren om de werkzoekenden aan te trekken. Vervolgens moet je de sollicitaties beoordelen en een pre employment screening uitvoeren. Het screeningsproces mag niet worden overgeslagen. Deze techniek is namelijk essentieel om de geldigheid van de informatie op het cv te controleren. Dit screeningsproces stelt je in staat de juiste kandidaat aan te nemen met betrouwbare vaardigheden, ervaring en opleiding. Als je een betrouwbare medewerker wilt aannemen, volg dan onderstaande tips.

Bekijk de sollicitaties

Na het plaatsen van vacatures kun je veel sollicitaties ontvangen. Indien mogelijk kun je de tools gebruiken om de cv’s te filteren die voldoen aan de criteria. Je moet hun cv bekijken om de kandidaten te vinden die aan de functie-eisen voldoen. Nadat je meerdere kandidaten hebt gevonden, kun je het gesprek inplannen. Om de efficiëntie bij het beoordelen van de sollicitaties te verbeteren, kun je deze stappen overwegen. Eerst moet je de begeleidende brief bekijken. Scan vervolgens het cv om erachter te komen of ze specifieke vaardigheden hebben die relevant zijn voor de aangeboden functie. Het is ook noodzakelijk om hun ervaring te controleren.

Pre screening uitvoeren

Na het bekijken van de cv’s, vind je mogelijk verschillende kandidaten die het verdienen om deel te nemen aan de volgende wervingsfase. Voordat je besluit ze te interviewen, is het essentieel om hun achtergrond te controleren. Het doel van deze achtergrondcontrole is om ervoor te zorgen dat de kandidaten geldige informatie in hun cv verstrekken. Als personeelsmanager moet je hun opleidingsachtergrond, arbeidsverleden en criminele achtergrond controleren. Je kunt contact opnemen met de vorige werkgever om te vragen naar de ervaring en het functioneren van de kandidaat in de vorige baan.