De werkwijze van een hottub

De werkwijze van een hottub

Een hottub werkt op verschillende manieren. Er zijn ten slotte vele types tegenwoordig beschikbaar. Er wordt meestal gebruikgemaakt van waterstralen en luchtbellen om een ontspannend effect te creëren. Vaak kan er ook gekozen worden om enkel luchtbellen of enkel waterstroom te verkrijgen en kan de temperatuur worden ingesteld via een extern of inwendig verwarmingselement. Dit verwarmingssysteem is afhankelijk van welke soort je kiest. Er kan gekozen worden voor een elektrisch systeem of juist ouderwets en een hottub met externe kachel. Uiteraard is de houtkachel een zeer traditionele manier van verwarmen en moet men veel werk verrichten voordat men in een verwarmd bad kan.

Trainen door middel van een hottub

Men denkt natuurlijk eerder aan ontspannen een hottub nemen dan dat men denkt aan trainen of inspanningen verrichten bij een hottub van Welltub.nl. Toch zijn er mensen die hottub benutten om te trainen zoals Jurren die vertelde ons, door een hottub te gebruiken dwing je je lichaam om over te schakelen naar verschillende toestanden. In een natuurlijke omgeving zijn de hoge en lage temperaturen die er nodig zijn zelden voorhanden. De hottub is een ideaal middel voor mensen die moeten trainen met verschillende temperaturen. Stel we trainen voor een tocht door een groot landschap dan kan het overdag heel heet zijn en s nachts juist weer heel koud. De hottub werkt hier als hulpmiddel heel goed bij.

 

De kinderen en de hottub

Na jaren over een hottub nagedacht te hebben hadden we als gezin ineens besloten een hottub te kopen. Uiteraard waren de kinderen ontzettend enthousiast. Ook ik als vader keek er wel naar uit om na werk in zo’n warm bad te gaan. Na het installeren van de hottub gingen wij er met ze allen direct in en het was perfect. De kinderen gaan er nog steeds vrijwel dagelijks in, zelfs als het regend. Het bleek een schot in de roos een hottub. Ook bij vrienden en familie valt de hottub goed in de smaak want er staan letterlijk ieder weekend mensen te popelen om de hottub in te gaan.