balkonhek-glas

De moderne balkons

Als je een balkon hebt is het een belangrijke keuze wat voor balkon hekwerken je kiest. Er zijn namelijk verschillende balkons en veel verschillende hekwerken. Met behulp van beugels aan de muur wordt het hekwerk aan jouw balkon gevestigd. Een hekwerk dat steeds populairder wordt is het Frans balkon. Een Frans Balkon heeft binnendraaiende deuren en bestaat uit een hekje met een richel. Het wordt gekenmerkt als een ondiep balkon of een alternatief voor een balkon. Mensen kiezen vaak voor het balkon, omdat het zowel een goedkoper alternatief is als een simpeler alternatief. Een Frans balkon kost namelijk niet veel moeite om te plaatsen tov. Een andere balkonhekwerk.

Nieuwe moderne variant

Een nieuw variant van het Franse balkon is ; het Frans balkon modern. Het belangrijkste verschil tussen een traditioneel balkon en een modern balkon is het feit dat bij een modern Frans balkon er geen balkonplaat is. Tegenwoordig wordt er wel Franse balkonbeglazing gebruikt, dit is een soort hekwerk / glaswerk dat van de onderkant van het balkon tot de bovenkant beglaasd is, je kan er alleen doorheen kijken. Het heeft een minimalistisch ontwerp en is erg fraai in vorm. Bij het kiezen van een Frans balkon hoef je geen rekening te houden met het afwerken van bepaalde aspecten, omdat bij een modern Frans balkon je het design niet hoeft af te werken (het is namelijk al klaar / gereed).

De kosten van een Frans balkon

De kosten van een balkonhekwerk variëren ontzettend. De kostprijs van een hekwerk ligt tussen de 250 – 500 euro per vierkante meter. Bij een Frans balkon ligt de gemiddelde prijs tussen de 200 en 400 euro per vierkante meter. Een hekwerk in totaal kost gemiddeld 2850 euro, terwijl bij een Frans balkon dit bedrag ligt op een totaal van 2000 euro. Het bedrag van een Frans balkon ligt dus aanzienlijk lager dan bij een normaal balkon en overigens is een Frans balkon ook nog energie besparend! De reden hiervoor is dat bij een Frans balkon de ramen erg breed zijn, waardoor er veel licht in het huis binnen valt en je minder stroom kan gebruiken. Ideaal is het dus als je geld wilt besparen en een mooie look wilt hebben voor het huis!