Robuustetafels.nl

Zo richt je een woonkamer in

Het kan lastig zijn om een woonkamer in te richten wanneer je nog niet precies weet wat je wilt. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Door te weten wat je wilt, kun je gemakkelijker jouw woonkamer naar wens in gaan richten. Op Robuustetafels.nl vind je een hoop inspiratie voor jouw woonkamerinrichting. In dit artikel helpen we je verder bij het inrichten van jouw vierkante woonkamer.

Maak het zachter

Een vierkante woonkamer heeft veel strakke lijnen. Je kunt er veel hoeken in creëren. Om dit meer in balans te brengen kun je gebruik gaan maken van ronde vormen. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer een fijne en zachte uitstraling krijgt. Je kunt kiezen voor meubelstukken en accessoires met ronde en sierlijke vormen. Neem eens een kijkje op Robuustetafels.nl om inspiratie op te doen.

Robuustetafels.nl

De juiste verhouding

Het heeft geen zin om heel veel in 1 hoekje te stoppen. Het is verstandig om een goede verdeling in de woonkamer te maken en alle meubelstukken en accessoires te verdelen door de woonkamer. De juiste balans is belangrijk in een vierkante woonkamer. Je kunt wat spelen met verschillende hoogtes en verschillende meubels, verlichting en accessoires met elkaar combineren. Blijf bij de wanden weg en ga ook werken in het midden van de woonkamer, anders creëer je dat alles in één lijn staat.

Maak gebruik van statement pieces

Wanneer je de basis rustig houdt, dan is het leuk om gebruik te maken van verschillende statement pieces. Dit zorgt ook weer voor een goede balans in de woonkamer. Deze items vallen erg op, dus maak er niet te veel gebruik van. Je kunt hierbij denken aan aparte objecten, felle kleuren en mooie verlichting of opvallende meubelstukken.

De juiste verlichting

Let erop dat je de verlichting goed verdeeld in de woonkamer. Pas de plaats aan op jouw indeling. Denk bijvoorbeeld aan een lamp voor boven de eettafel, in de zithoek en tegen de wanden. Het belangrijkste is dat je eerst de verlichting plaatst die noodzakelijk is. Vervolgens kun je gaan werken met wat sfeerverlichting om het gezelliger te maken in huis.