botanisch behangpapier

Wat is botanisch behang en hoe past het in mijn interieur

Het behang is sinds een paar jaar weer terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker in het interieur terugkomen. Het botanisch behangpapier is een van de populairdere soorten. Botanisch behangpapier is geïnspireerd op de natuur. Er staan verschillende prints en illustraties op het behang. Je ziet er vooral veel natuurlijke aspecten in terug zoals grote bladeren, bloemen, verschillende soorten planten etc. Voor dit behang worden vooral veel natuurlijke kleuren gebruikt zoals verschillende groentinten, beige, wit en bruin. Wil jij ook botanisch behang in jouw woning en ben je benieuwd hoe het in jouw interieur past? Lees dan verder, want in dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

botanisch behangpapier

Natuurlijke kleuren en materiaal

In het botanisch behang komen zoals ik net al verteld had veel natuurlijke aspecten naar voren. Het is dan ook mooi om deze aspecten ook terug te laten komen in je interieur. Je zorgt er dan voor dat het mooi in elkaar overloopt en samen één geheel wordt. Als je een behang hebt met groene bladeren en een beige achtergrond is het mooi om deze kleuren ook subtiel terug te laten komen in de rest van je interieur. Je kunt dan bijvoorbeeld groene sierkussentjes in de bank neerleggen, houten bijzettafeltjes aanschaffen en groene kaarsen neerzetten. Dan creëer je een natuurlijke sfeer in je woning.

 

Creëer een rustige sfeer

Doordat er verschillende patronen en illustraties op het behang staan is het belangrijk dat de rest van je interieur wat rustiger is. Als je in je interieur ook veel andere kleuren en patronen laat terug komen wordt het al snel erg druk en vol in je huis. Laat dus vooral kleuren terug komen die ook in het behang staan, zo kun je de rust behouden. Ook is het mooi om maar één wand te behangen en de andere wanden te verven in een kleur die terug komt in het behang. Zo kun je de rust behouden in je woning. Dit zorgt voor een prettige sfeer om in te leven.