Palmboom in huis

Een paar weken geleden hebben wij onze woonkamer uitgebreid opgeruimd. Veel spullen haalden het niet. Na de opruiming leek de woonkamer ineens veel groter dan ervoor, dus ik wilde de lege plekken opvullen. Het mag natuurlijk geen kale bedoeling worden bij ons thuis! Vandaar dat ik een palmboom naar binnen sleepte. Deze kamerplant haalt de tropen een beetje naar mij toe terwijl ik in ons koude kikkerlandjes leef. Binnen een mum van tijd trok mijn nieuwe plant alle aandacht van familie en vrienden als ze op bezoek kwamen. Mijn soort komt weinig voor en valt ook op weinig verkoopadressen te verkrijgen. Vel van onze bekenden zagen hem dus nog nooit eerder bij iemand in de woonkamer, dus daar stonden ze soms wel even van te maken. Des te trotser ik ben dat ik me de eigenaar mag noemen.

Net een gewone plant
De verzorging van mijn palmboom lijkt voor grote delen op die van zijn voorgangers. Je geeft hem bijtijds water en houdt tussendoor een oogje in het zijl. Voor dit soort planten geldt wel dat ze vaak het beste bestaan bij wat hogere temperaturen. Kou verdragen ze maar slecht. Wat dat betreft heeft een binnenplant weer als voordeel dat hij niet bij weer en wind buiten hoeft te staan. De palmboom geeft me een tropisch gevoel iedere keer als in de kamer binnen wandel. In eerste instantie wilde ik rustig beginnen met eentje, maar mijn familie en vrienden hoeven niet raar staan te kijken als hij binnenkort gezelschap krijgt. Wij halen de natuur naar ons toe.