Natuurstenen vloer reinigen

Het gaat heel vaak verkeerd bij natuurstenen vloer reinigen omdat veel mensen niet weten hoe het moet. Het wordt ze vaak niet verteld bij aankoop of ze vergeten het. In plaats van de natuurstenen vloer reinigen eindigt het vaak in het beschadigen van de vloer.

Natuursteen is heel sterk en kan gewoon levenslang meegaan. Dit betekent helaas niet dat het onverwoestbaar is zoals veel mensen denken. Zelfs Superman kan verslagen worden door Kryptonite. Zo heeft natuursteen ook twee zwaktes. De eerste is water en de tweede is zuur. Wat mensen wel eens doen bij natuurstenen vloer reinigen is reguliere schoonmaakmiddelen gebruiken. Hier zit vaak zuur in om het een lekker lucht te geven. Je kunt hierbij denken aan het zuur van citroenen. Een andere zwakte is water. Dit kan intrekken en het natuursteen van binnenuit verzwakken.

Bij natuurstenen vloer reinigen moeten deze twee dingen dus vermeden worden. Gebruik van water kan wel maar het moet niet nat zijn. Bij het dweilen moet het water dus goed getrokken worden. Voor natuurstenen vloer reinigen bestaan er dan ook schoonmaakmiddelen dat heel goed werken. Deze schoonmaakmiddelen beschermen het vloer ook en sommige stoten zelfs water af. Je kunt de schoonmaakmiddelen voor natuurstenen vloer reinigen gewoon in iedere bouwwinkel winkel kopen zoals Gamma.