infrarood wandpaneel

Infrarood (wand)panelen

Verwarming

Heb je in je huis behoefte aan meer verwarming? Bijvoorbeeld in de hal, in de berging of in je badkamer?

Een reden hiervoor kan zijn dat de aanwezige aangelegde verwarming de ruimte niet goed of niet voldoende verwarmd.

Het is dan een hele klus om bijvoorbeeld een radiator bij te plaatsen. Hier komt veel montagewerk bij kijken.

Een oplossing kan zijn om te werken met een infrarood wandpaneel. Hieronder gaan we kort in op welke zaken je dan moet letten bij de aanschaf.

infrarood wandpaneel

Locatie

Ten eerste moet je voor jezelf bepalen waar je het infrarood wandpaneel wilt bevestigen. Als je deze bijvoorbeeld in de badkamer wilt hangen of ergens anders waar kans is op water bij het paneel, dan moet het aan te schaffen paneel hier natuurlijk wel tegen bestand zijn.

Wil je hem plaatsen in je woonkamer of keuken (niet in de nabije omgeving van de wasbak) dan hoef je met de selectie van het paneel niet op te letten of hij waterbestendig is.

De grootte van het vertrek

De grote van het vertrek is ook van belang. Voor een kleine berging of bijkeuken kun je het af met een paneel met minder capaciteit/vermogen dan bij een vertrek die aanzienlijk is qua oppervlakte. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer of (leef)keuken. Je hebt er natuurlijk niets aan als je een paneel aanschaft die de ruimte nog niet voldoende verwarmd.

Positionering

Kijk goed waar je in het vertrek waar het paneel moet komen exact de warmte nodig bent. Een infrarood wandpaneel straalt de warmte namelijk heel gericht uit.

Heb je een groter oppervlak dat warmte nodig heeft, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om meerdere panelen te plaatsen.

Dit gebeurd bijvoorbeeld veel in vergaderzalen waar de reguliere verwarming niet voldoende is. Daar worden dan vaak twee of drie panelen aan het plafond bevestigd verdeeld recht boven de vergadertafel.

Aansluiten

Het paneel of de panelen moeten aan de elektriciteit aangesloten worden. Bekijk daarom van te voren ook goed waar je bestaande elektrapunten zitten en hoe je het paneel het makkelijkst en snelst aan kunt sluiten over een zo kort mogelijke afstand.