Bekijk de website

Hoe kies je de juiste stofzuiger

Het populairste elektrische apparaat

Het is een apparaat wat je in elk huishouden tegenkomt. Studenten die op kamers gaan wonen hebben er gelijk één nodig, al komen ze daar pas na een week of wat achter; een stofzuiger. Dit apparaat is na alle jaren van innovatie nog altijd immens populair. Door de jaren heen is er echter een behoorlijke diversiteit in stofzuigers ontstaan waardoor er bij kopers van een dergelijk apparaat nogal wat verwarring ontstaat. We keken voor je hoe je een goede keuze maakt.

Bekijk de website

Bekijk het door de ogen van de expert

De beste manier om een stofzuiger te kiezen is door gebruik te maken van ervaringsdeskundigen. We hebben het over klanten die een stofzuiger hebben gekocht voor hun huis met een bepaald gebruiksdoel. Doorgaans was dit voor een harde vloer die een specifieke behandeling vereist. Zij zetten hun ervaringen doorgaans voor jou op het internet zodat je een goede keuze kunt maken voor je een stofzuiger koopt. Hun tevredenheid maar soms ook ontevredenheid delen ze met jou. Bekijk de website voor meer informatie en meningen over stofzuigers. Jij kan jouw voordeel doen met de ervaringen van deze experts.

Welke eisen stel jij aan je stofzuiger

Dan is er nog een aantal eisen die het gebruik van een stofzuiger voor jou prettiger kunnen maken maar die heel persoonlijk zijn. Denk in dat geval aan een paar zaken;

  •         Al dan niet zuigen met zak. Stofzuigers hadden in het verleden allemaal een stofzuigerzak. Dit heeft als voordeel dat het stof gelijk in de zak zit en dat er schone uitblaaslucht uit de stofzuiger komt. Het nadeel is ook gelijk duidelijk. Je zit vervolgens vast aan de aanschaf van dure stofzuigerzakken die het gebruik niet eenvoudiger maken. Je bent meer kwijt en het vervangen van de zak is een vies klusje. Zuig je per ongeluk een keer iets vochtigs op, dan zit je gelijk met een natte stinkende stofzuigerzak. Niet echt de handigste oplossing. Je kan ook kiezen voor een turbine systeem. Hierbij zit er een reservoir in de stofzuiger waar het vuil in wordt gezogen. Je ziet gelijk of de stofzuiger vol zit en kan deze vervolgens buiten legen.
  •         Zuigen met of zonder snoer. Een vloer zuigen kan je tegenwoordig doen met een stofzuiger met of zonder snoer. De snoerloze systemen staan nog redelijk in de kinderschoenen en dat merk je wanneer je er één wil gaan aanschaffen. Je zal goed moeten kijken op websites met reviews wanneer je een keuze gaat maken. Het gaat namelijk om prijzige stofzuigers dus je doet niet graag een miskoop. Ook moet je van tevoren goed kijken naar de oplaadtijd van een stofzuiger.
  •         Zelf zuigen of laten zuigen. Het is de ultieme vorm van gemak; een robotzuiger die over je vloer rijdt terwijl jij slaapt om jouw huis te zuigen. Dit zijn apparaten die winnen aan populariteit maar waarbij jij je wel een paar keer moet bedenken voor je er één koopt. Dit zijn namelijk heel dure apparaten die niet voor in ieder huishouden even geschikt zijn. Goed vergelijken op de website van een leverancier is dan ook onontbeerlijk.