Het aanschaffen van een duurzame PVC visgraat vloer

Een nieuw vloer in je woning plaatsen kan nog best wat kosten. Zo is de PVC visgraat vloer de afgelopen tijd erg in de mode. Maar Wat kost een PVC visgraat vloer nou eigenlijk? Een PVC visgraat vloer is een duurzame optie voor een houten vloer. In verhouding met een houten vloer is een PVC visgraat vloer relatief goedkoop. Dit is een van de voordelen van een PVC visgraat vloer. Je hebt toch een echt houtlook maar betaald hier gelukkig niet voor. Dit komt doordat er vaak houtnerven gedrukt zijn in de PVC visgraat vloer, hierdoor ontstaat de prachtige houtlook.

De populariteit van de PVC visgraat vloer

De PVC visgraat vloer is de afgelopen paar jaren al heel erg populair, je ziet hem dan ook bijna overal. De PVC visgraat vloer bestaat uit meer dan een laag kunststof. Met een PVC visgraat vloer maak je dus altijd wel de goede keuze. Een visgraat motief ziet eruit als een visgraat, dit zijn verticale lijnen die samen in een v-vorm liggen. Dit patroon werd vanaf de 16e eeuw veel gebruikt in woningen. Door het visgraat patroon van de vloer zorgt dit ervoor dat de kamer een ruimtelijke uitstraling krijgt. Ook zorgt de houtlook van de PVC visgraat vloer voor een warm gevoel in de kamer.

PVC visgraat vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

Een van de voordelen van de PVC visgraat vloer is dat deze eruit ziet alsof die is gemaakt van hout. Daarnaast heeft de vloer heel weinig onderhoud nodig. Al helemaal in tegenstelling tot een echt houten vloer. De PVC visgraat vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je de keuze uit een meer donkere of juist lichte houtlook. Ook kan je kiezen om je gaat voor een warme tint of voor een koele tint. Het is maar net wat het beste past bij jouw woning.

Voordelen van een PVC visgraat vloer

De PVC visgraat vloer heeft ook als voordeel dat deze vloer bestand is tegen water. Hierdoor is de PVC vloer ook te leggen in een vochtige ruimte zoals de keuken of de badkamer. Daarnaast is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming. Een PVC visgraat vloer is erg duurzaam. De vloer slijt dus niet snel en is krasbestendig. Hierdoor hoef je niet snel een nieuwe vloer aan te schaffen. Ook is de vloer in verhouding tot een houten vloer relatief goedkoop in de aanschaf.

Het laten leggen van de PVC visgraat vloer

Een PVC visgraat vloer kan je redelijk gemakkelijk zelf leggen door middel van een kliksysteem. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om de vloer te laten leggen. Hierdoor weet je natuurlijk helemaal zeker dat de vloer goed gelegd is. Wel zijn er vaak extra kosten verbonden aan het laten leggen van de vloer.