Visgraat vloer vloerverwarming

Een visgraat houten vloer gebruiken bij vloerverwarming

Je zou je af kunnen vragen of een visgraat vloer vloerverwarming te combineren is. Een houten vloer kan in principe altijd op een vloer met een vloerverwarming worden aangebracht. Tegenwoordig is het aanbrengen van een visgraat houten vloer de trend. Het patroon zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar zal ook zorgen voor een speels karakter aan je interieur. Je kunt een houten vloer gelegd in visgraat gebruiken bij een moderne en klassiek uitstraling.

Eiken Visgraat Geschaafd Olie Floorservice Nomad 806 - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl

Een visgraat houten vloer

Wanneer er een houten vloer wordt gebruikt zal er een lagere temperatuur voor de verwarming worden gebruikt dan bij radiatoren. Het energieverbruik is in principe lager dan bij radiatoren. De oorzaak van het minder energieverbruik is dat de temperatuur van het water bij een vloerverwarming op een vaste temperatuur is ingesteld. Wanneer het kouder wordt zal de kachel aanslaan om meer warmte af te kunnen geven. De temperatuurschommelingen zijn lager in ons klimaat waardoor vloerverwarming geschikt is.Eiken Visgraat Premier Geschaafd Olie Woca Castle Grey - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl

Een lamelparket vloer in visgraat

Je kunt voor de vloerbedekking in een woonkamer lamellen gebruiken. Lamellen vloeren bestaan uit lamelplanken. Dit zijn samengestelde planken. Je moet goed kijken welke soort je wil gebruiken. De dikte van de toplaag is belangrijk. Deze kan een dikte hebben van 3 tot 7 mm. Hoe dikker de toplaag, hoe vaker de vloer kan worden geschuurd en hoe langer hij meegaat. De lamelplank bestaat uit een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex. Dit gaat de werking van de toplaag tegen. Hoe dikker de onderlaag hoe minder de werking zal zijn. Laat ook deze vloer leggen door een vakman en zeker wanneer hij in visgraat moet worden gelegd. Voor een houten visgraat vloer met vloerverwarming kunnen ook massieve planken worden gebruikt en zelfs ook laminaat. Omdat voor het leggen in visgraat vakmanschap nodig is, is het verstandig om hem te laten leggen en daar niet zelf aan te beginnen.