Robuustetafels.nl

Wat zijn de nieuwste woontrends?

De populariteit van open ruimtes neemt de laatste tijd enorm toe. Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan dit concept omdat het huis er groter uitziet. Het combineren van de woonkamer en eetkamer domineren de ideeën voor woningrenovatie. De meubel plaatsing en decoratie ideeën kunnen flow in je binnenruimte creëren. Je kunt flexibel zijn in het creëren van de zone voor eten en wonen. Je kunt bijvoorbeeld ronde eettafels met stoelen plaatsen. Het is belangrijk om een ​​balans te creëren. Je moet dus selectief zijn bij het bepalen van de grootte van het meubilair. Je moet de verhouding van meubels veranderen, omdat je de kamerfunctie moet verdelen in eetkamer en woonkamer.

Volledig witte woonkamer en eetkamer

Het open space concept is ideaal voor een huis met beperkte ruimte. Door de woonkamer en eetkamer te combineren, oogt je huis ruimer. Het gebruik van neutrale kleuren zoals wit of beige kan je huis ook groter doen lijken. Je kunt bijvoorbeeld de muur in het wit schilderen. Je kunt deze ruimte ook inrichten met wit gekleurd meubilair, waaronder een witte salontafel, een grijze bank, een witte kast, evenals een witte eettafel en stoelen. De combinatie van een witte en grijze tint zorgt ervoor dat je ruimte er schoon en fris uitziet. Deze kamer kan levendiger worden als je wat kamerplanten plaatst. Omdat de ruimte beperkt is, hoef je niet al te veel decoratieve items toe te voegen.

Woon- en eetkamer in boerderijstijl

De boerderijstijl in het interieur is gelijk aan natuurlijke houten meubels. Als je een lange ruimte in je huis hebt, kun je de woonkamer en eetkamer aan weerszijden plaatsen. Een eetkamer in boerderijstijl heeft meestal rechthoekige eettafels met houten stoelen. Vervolgens kun je de bank uit de buurt van het eetgedeelte plaatsen. De woonkamer oogt nog indrukwekkender als je een met leer beklede fauteuil in de hoek plaatst. Als je een ruime ruimte hebt, kun je in deze kamer een houten kast plaatsen. Een antieke kast met glazen opbergruimte aan de voorkant is een goed meubel om servies, boeken en andere spullen in op te bergen. Daarnaast moet je de muur schilderen met neutrale kleuren zoals beige. Het is acceptabel om wat accessoires toe te voegen, zoals staande lampen, vloerkleden en manden.

Moderne woon- en eetkamer

Het hebben van een klein huis mag je creativiteit om het te decoreren niet in de weg staan. Je kunt de woonkamer en eetkamer bijvoorbeeld combineren zonder enige tussenwand. Het kan een effectieve manier zijn om ruimte te besparen. Omdat de ruimte klein is, hoef je alleen maar een gezellige tweezitsbank en een salontafel in de woonkamer te plaatsen. Je kunt er dan ook een kleine eettafel aan toevoegen. Het is nodig om een centraal punt in deze ruimte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een fotogalerij aan de muur maken. Deze decoratieve functie zal de aandacht trekken van degenen in huis. Bovendien kun je de textuur toevoegen aan deze moderne woonkamer en eetkamer. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed of tapijt onder de tafel leggen. Het is ook een goed idee om wat kussens op de bank te leggen. Daarnaast moet je ook letten op de ramen. Eenvoudige jaloezieën of gordijnen maken deze ruimte nog mooier.