transport Italie

Routes naar Italie: welke routes kun je nemen?

Transport Italie

Verschillende bedrijven bieden transport naar Italië aan. En elke dag vertrekken er vrachtwagens vol goederen naar Italië. Denk bijvoorbeeld aan vrachtwagens met elektronische producten of aan vrachtwagens met voedingsmiddelen. Ook kan transport naar Italie via de lucht gaan in de vorm van vliegverkeer. Een derde optie is via het water, door middel van een vrachtschip dat van haven naar haven vaart. In dit artikel focussen we op transport Italie via de weg en bespreken we welke routes er mogelijk zijn naar Italie.

Er leiden meerdere wegen naar Rome

Zoals het bekende gezegde al zegt: er leiden meerdere wegen naar Rome. Dit is ook letterlijk het geval. Wanneer je Utrecht als vertrekpunt pakt en de snelste weg naar Rome kiest zal deze, afhankelijk van eventuele files en wegwerkzaamheden, waarschijnlijk via Duitsland en Zwitserland gaan. In totaal ben je zo’n 17 uur aan het rijden om vanuit Uttecht in Rome te komen. Je kunt ook kiezen voor alternatieve routes waardoor je ineens via Belgie rijdt, en eventueel ook door Luxemburg en Italie komt. Dit is niet heel veel langer en kan soms voor de afwisseling wel eens leuk zijn. Ook kan dit om praktische zin soms handiger zijn, bijvoorbeeld omdat benzineprijzen per land kunnen verschillen, of de kosten van een overnachting. Zo is Zwitserland over het algemeen wat duurder dan de landen er omheen.

transport Italie

Transport uitbesteden

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw goederen snel en veilig op de Italiaanse bestemming komen kan het prettig zijn om een transportbedrijf in te schakelen. Op het internet zijn veel bedrijven te vinden die deze dienst aanbieden. Het kan geen kwaad om verschillende offertes aan te vragen, want de prijzen kunnen nog wel eens verschillen. Kijk echter niet alleen naar de prijs, maar bekijk zeker ook of de voorwaarden en eventuele verzekeringen en ervaringen van anderen goed zijn.