gietvloer

Gietvloer, de nieuwe trend?

Je ziet ze steeds vaker bij mensen thuis, een gietvloer. De gietvloer komt vaak voor in nieuwere huizen en in de moderne inrichtingsstijlen. De vloer is vooral de laatste jaren erg populair geworden onder nieuwe huiseigenaren. Een gietvloer is een vloer de bestaat uit een gestolde vloeistof. Deze vloeistof wordt in één keer gegoten waardoor het een mooi geheel vormt. Er zijn veel verschillende kleuren gietvloer te maken, maar het mooie is dat je ook zelf een design kunt maken. Door meerdere kleuren te mengen of door elkaar heen te laten lopen kan er een prachtige vloer ontstaan.

gietvloer

Voordelen van een gietvloer

Naast dat gietvloeren er super mooi en creatief uit zien zijn er nog andere voordelen. Gietvloeren zijn namelijk ook naadloos, omdat ze aan een stuk door worden gegoten. Een ander fijn voordeel is dat ze geluid dempen. Doordat de epoxy niet net zo hard is als een betonnen vloer dempt het het geluid heel erg. Hierdoor heb je geen last van vervelende echo’s. Een ander voordeel en waarschijnlijk de belangrijkste is dat gietvloeren heel goed werken in combinatie met vloerverwarming. Je kunt de vloer namelijk gewoon over de leidingen heen gieten waardoor de vloer de warmte erg goed absorbeert. 

Zelf een gietvloer maken

Als je zelf een gietvloer wil leggen moet je je vloer eerst voorbereiden. Je kunt een gietvloer over een al bestaande vloer heen gieten als je dat wilt. De vloer moet droog zijn en niet te koud. Als het gieten gaat beginnen is het handig om zelf een constructie te maken waarbij je makkelijk de vloeistof door de kamer kan verplaatsen zodat het niet allemaal op dezelfde plek terecht komt. Tijdens het eten is het erg belangrijk dat je de vloeistof gelijkmatig over de vloer verspreid zodat het eindresultaat mooi egaal wordt.