houten-garagedeur

Een houten garagedeur in goede conditie houden

Mensen met een houten garagedeur zullen een stuk meer onderhoud moeten uitvoeren dan mensen die gekozen hebben voor een deur van aluminium. Dat komt natuurlijk omdat het om hout gaat. Daarom is het goed om te weten hoe je dit materiaal in goede conditie kunt houden zodat de deur er in de loop der jaren mooi uit blijft zien.

Een houten garagedeur met olie behandelen

Het grote voordeel van een houten garagedeur die met olie is behandeld, is dat de kleur van de deur veel beter behouden wordt, dan wanneer je de deur niet met olie zou bewerken. Maar hoe komt die verkleuring? Dat komt doordat de zon geregeld op het hout schijnt. Daarom is het van belang om de deur met olie te behandelen, dat als het ware een beschermlaag vormt. Overigens heb je ook nog allerlei oliesoorten waarin een verschillende tint is verwerkt. Ga voor een advies en alle mogelijkheden rondom de oliesoorten zeker naar een garagedeuren specialist. Deze persoon kan je immers adviseren over welke soort olie voor jouw deur geschikt is.

Een garagedeur van hout van een nieuwe kleur voorzienhouten-garagedeur

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de garagedeur een geheel andere kleur moet krijgen dan dat hij oorspronkelijk had. In dat geval ontkom je er niet aan om in eerste instantie het deurblad op te schuren voordat er een nieuwe verflaag kan worden aangebracht. Wanneer de verflaag goed droog is, is het van belang om er een laklaag overheen aan te brengen zodat de laagverf beschermd blijft.

Het onderhouden van de garagedeur onderdelen

Los van het deurblad zijn er ook een aantal garagedeur onderdelen die goed onderhouden dienen te worden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de scharnieren waarmee je deurblad in beweging kan worden gebracht en aan de assen van de looprollen.

Weet waar je mee bezig bent!

Wat bij het uitvoeren van onderhoud van groot belang is, is dat je weet waar je mee bezig bent. Kortom, je moet weten hoe je de onderhoudswerkzaamheden dient uit te voeren, maar ook hoe je dat op een veilige manier dient te doen. Je moet er toch niet aan denken dat je bijvoorbeeld met je vingers, been of arm klem komt te zitten of dat het deurblad per ongeluk op je terechtkomt? Neem dus absoluut geen risico’s en benader in ieder geval een garagedeurspecialist voor advies als je de klus zelf wilt uitvoeren of om de klus geheel aan uit te besteden.

Wanneer je het onderhoud aan de garagedeur uitbesteed, brengt het natuurlijk kosten met zich mee. Maar laat dat geen reden zijn om het onderhoud uit te stellen. Bovendien  zorgen goed onderhouden garagedeur onderdelen ervoor dat de onderdelen minder snel stroef gaan lopen, waardoor ze minder snel slijten en daardoor langer meegaan. Zo heb je op termijn langer plezier van je garagedeur.