Lichtkoepels

Dit is waarom lichtkoepels veel problemen kunnen verhelpen in een vochtig huis

Een huis gekocht en er bleek veel vocht in te zitten? Dat is hartstikke vervelend want vocht kan een hoop problemen veroorzaken. Enkele van die problemen kun je echter verhelpen met lichtkoepels, ook wel dakkoepels genoemd. Vocht in je huis zorgt voor schimmel en dat kan zich snel verspreiden. Daar heb je natuurlijk geen zin in.

Lichtkoepels

Wat zijn lichtkoepels precies?

 

Met een lichtkoepel haal je licht in huis via het dak. Het is dus eigenlijk een soort dakraam maar dan voor platte daken. De koepel wordt in het dak bevestigd en zorgt zo niet alleen voor meer licht maar ook voor goede ventilatie. Sommigen zijn zelfs speciaal daarvoor ontworpen. Een lichtkoepel met ventilatiesysteem erin kun je tevens in allerlei maten vinden dus ook voor een wat kleiner dak is dan ook zeker een optie.

Ventilatie is belangrijk

In een vochtig huis is met name ventilatie  erg belangrijk. Zonder goede ventilatie kun je echt problemen krijgen met schimmel maar ook met onnodige kou en vochtigheid in de lucht. Een lichtkoepel zorgt niet alleen voor meer zonlicht maar ook voor meer ventilatie in die vochtige zolder. 

De koepel of het ‘raam’

Een koepel wordt gemaakt van allerlei soorten materialen. Al die materialen hebben pluspunten en minpunten. Een belangrijk punt is echter of de koepel doorschijnend of juist mat is. Een doorschijnende koepel geeft je de kans om naar buiten te kijken maar dat betekent dat je ook het vuil goed kunt zien dat erop ligt. Daarnaast zijn er die koepels die mat zijn, waardoor vuil veel minder goed zichtbaar is.