Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen

De voordelen van een Taxus Baccata als haagplant

Wanneer je de Taxus Baccata voor het eerste ziet, dan zul je direct realiseren dat je deze plant eigenlijk al kent. De Taxus Baccata is namelijk een van de meest gekozen haagplanten van de laatste tijd, met name in ons land. Het is een plant die goed geschikt is voor ons klimaat en dat geldt helaas niet voor elke plantensoort. 

De harde winters

De Taxus Baccata is winterhard. Dat wil zeggen dat hij hard genoeg is om de barre winter in Nederland te verdragen. Het kan hier flink vriezen en sneeuwen. Niet elke plant kan daar tegen maar deze soort gelukkig wel. Je hoeft dus in de winter niet bang te zijn dat deze haag eraan gaat als het een keertje te lang sneeuwt. Daar kan hij goed tegen. 

Taxus Baccata van Haagplanten Heijnen

De plek in de tuin

We hebben vaak nu eenmaal geen vrije keuze in waar de haag komt te staan want hij dient als afscheiding met de weg of de buren. Waar die afscheiding is, dat is waar de haag komt te staan. Het kan dus heel goed dat dit in de volle zon is, of juist in de schaduw. Planten hebben vaak een voorkeur voor zon, schaduw of halfschaduw. De Taxus Baccata niet. Deze plant overleeft in alledrie de omstandigheden en is daardoor uitermate geschikt voor een tuin waar beide aan de orde is. Want soms is een deel van de haag in de schaduw en een ander deel in de zon. Met deze plantsoort is dat geen enkel probleem.