gietvloer

De gietvloer wint stilaan aan populariteit

Steeds vaker zien we in woonhuizen niet langer een traditionele vloer van hout of plavuizen, maar een gietvloer. Waar een gietvloer eerst vooral toegepast werd in grote bedrijfshallen en sportscholen, wint de gietvloer stevig aan populariteit in woonhuizen. Dankzij verbeterde technieken zijn gietvloerspecialisten zoals gietvloer Breda in staat om prachtige, sfeervolle gietvloeren te leggen die passen in woningen.

 

De vele mogelijkheden van een gietvloer

Een gietvloer is een vloer gemaakt van synthetische stoffen die in vloeibare vorm gegoten worden en vervolgens harden. Door de manier waarom specialisten een gietvloer leggen, is de vloer altijd naadloos. Zelfs huizen met bijzondere hoeken en vormen kunnen zonder problemen een egale, naadloze gietvloer krijgen.

 

Er zijn verschillende type gietvloeren. De epoxy gietvloer is de meest bekende, hoewel deze relatief impopulair is voor woonkamers. Een epoxy gietvloer is weliswaar slijtvast en sterk, maar ook vrij hard. Voor het loopcomfort wordt vaak voor andere samenstelling van de gietvloer gekozen. Vrij populair zijn UV gietvloeren. Deze zijn in diverse kleuren beschikbaar en zeer kleurvast, omdat ze niet veranderen onder invloed van UV-straling. Hierdoor blijft de kleur van de gietvloer ook jaren na het aanbrengen nog behouden.