first-alert-fa-2011-documentenkoffer

Het gemak van een geldkist

Een geldkist is erg handig in de horeca of bij sportverenigingen, aangezien bij dit soort bedrijven vaak nog veel met contant geld wordt gewerkt. Berg je geld dan overzichtelijk en veilig op in een geldkistje. We maken een onderscheid tussen geldkistjes en geldkisten, in deze blog wordt dit verschil beschreven.

Een geldkistje

Een geldkistje is een handige oplossing om contant geld veilig en overzichtelijk in op te bergen, het kistje is namelijk voorzien van een slot en in de geldkistjes zitten handige bakjes om het muntgeld in te ordenen. Contant geld is handig op te bergen onder het muntenbakje. Er zijn zelfs geldkistjes waarbij het muntenbakje automatisch omhoog schuift wanneer je het kistje opent, hierdoor hoef je het muntenbakje er niet uit te halen om bij het contante geld te komen.

Het probleem van geldkistjes is alleen dat ze niet heel veilig zijn. De kistjes zijn gemakkelijk open te breken omdat ze enkelwandig zijn, daarnaast werken ze als een soort oven wanneer ze worden blootgesteld aan vuur. Dit is natuurlijk funest voor het contante geld dat opgeborgen zit in het geldkistje.

Een brandwerende geldkist

Geldkisten zijn ideaal voor het opbergen van briefgeld, waardevolle sieraden of belangrijke documenten. Brandwerende geldkisten zijn zo ontworpen dat ze een half uur bestendig zijn tegen de heetste vuurtjes. Er zijn geldkisten beschikbaar tot a4 formaat, maar er zijn ook kleinere kistjes beschikbaar, oftewel voor ieder wat wils!

Geldkistjes zijn dus zelfs in een tijd waarbij bijna iedereen betaald met een pinpas erg handig, voor zowel privé als zakelijk gebruik!