logo-fliesen

Goedkoop tegels outlet

Steeds meer zien we het woord outlet voorbij komen maar wat is het en kun je er echt goedkoop tegels kopen? Het is inderdaad waar dat je in een outlet goedkoop tegels kunt kopen. In deze artikel gaan we uitleggen wat een outlet is en hoe het ontstaan is.

Het begon allemaal met de fabrikanten in Amerika. De fabrieken produceerden te veel tegels en nadat de groothandels hadden ingekocht bleef er nog een deel van de tegels over. Die tegels moesten dan weer vernietigd worden. Dit kosten de fabrikanten veel te veel geld. Toen kwam een van hun met het idee om de overgebleven tegels direct aan de consument te verkopen. Hiervoor maakten ze ruimte vrij in de fabriek zelf en noemden het de outlet.

Consumenten konden bij de fabriek goedkoop tegels kopen. Dit komt doordat tussen de fabriek en consument veel tussenpersonen zitten en bij elke tussenpersoon word het iets duurder. Ieder van hun moet natuurlijk winst maken. Als een tegel bijvoorbeeld een euro kost, is het tegen de tijd dat het bij de consument aankomt al 10 euro. De fabriek verkoopt goedkoop tegels in de outlet direct aan de consument en rekent hiervoor 3 euro. De fabrikant maakt een leuke winst en de consument heeft goedkoop tegels gekocht.