7 onmisbare kookaccessoires voor in je keuken

Je hebt een mooie keuken in huis. En je houdt er van om je vrienden te verwennen. Hoe fijn is het dan om te kokkerellen in eigen keuken! Of dat nu een moderne of landelijke keuken is, dat maakt eigenlijk niet uit. Het kokkerellen wordt nog een stuk leuker wanneer je het juiste gerei bij de hand hebt. Want met de juiste accessoires haal je de keukenprinses in je naar boven. En de juiste hulpmiddelen maken het koken gemakkelijker. Welke kookaccessoires zijn onmisbaar in je keuken?

Prachtige keuken

1. Keukenweegschaal

Hoeveel is 25 gram speltbloem nu precies? En hoeveel is een theelepel zout? Als je moeite hebt met het op het blote oog inschatten van hoeveelheden is een keukenweegschaal een onmisbaar hulpmiddel. Maatbekers helpen ook maar zijn een stuk minder accuraat en bovendien niet geschikt voor kleine hoeveelheden en hoogstens geschikt voor een paar producten. Keukenweegschalen zijn er in alle soorten, digitaal of juist niet. Kies die weegschaal uit die past bij de stijl van jouw keuken!

2. Snijplank

In de keuken snij en hak je wat af. En dat kun je het best doen op een snijplank. Het is belangrijk dat je minstens twee en liefst drie goede snijplanken hebt. Een snijplank voor bijvoorbeeld vlees, een voor groenten en een voor vis. En dan natuurlijk nog een plank voor brood. Een mooie plank kun je bovendien ook gebruiken om je gerechten mooi op te presenteren!

3. Messen

Net zoals planken van belang zijn, is een goede messenset onmisbaar in de keuken! En als de messen bot zijn kun je ze zelf slijpen met een messenslijper. Je kunt ze ook laten slijpen door een gespecialiseerd bedrijf. Vaak kun je ook je schaar door hen laten slijpen. Scherpe messen maken koken een stuk leuker.

4. Keukenmachine

Een echte keukenprinses (of prins) kan niet zonder een goede keukenmachine! Dit apparaat neemt je een hoop werk uit handen en bespaart je tijd. Terwijl de machine grappige krullen maakt van groenten kan je alvast een mooie saus maken. En met een beetje geluk ziet de keukenmachine er zo goed uit dat je die gewoon in je keuken kan laten staan! Scheelt weer opbergruimte.

5. Pastamachine

Italianen maken het liefst zelf hun pasta. Verse pasta is niet te vergelijken met de pasta die je in de supermarkt koopt! Dus als je een pastaliefhebber bent en je hebt tijd dan moet je zeker overwegen om zelf eens tagliatelle of lasagnebladen te maken. Het is even werk maar dan heb je wel wat!

6. Ovenwanten

Een goede keuken beschikt over een oven. En in een oven maak jij de lekkerste dingen. Ovengerechten kun je vaak van tevoren al klaarmaken. Dus jij kunt je richten op andere dingen, gezellig bijkletsen met vriendinnen bijvoorbeeld. Bij een oven horen ovenwanten zodat je, zonder je handen te verbranden, je ovenschotel uit de oven kunt pakken. Ze zijn er in alle soorten dus je vindt altijd bijpassende ovenwanten.

7. Vijzel

Het is helemaal hip om verse ingrediënten te gebruiken in de keuken. Verse kruiden en verse specerijen maken je gerechten af. Om de aroma’s volledig te benutten maak je kruiden en specerijen vaak fijn. Dat gaat uitstekend met behulp van een vijzel. Het maakt je mooie gerechten nog lekkerder!

Je maakt je keuken compleet met deze accessoires, Voor ieder wat wils, je bepaalt zelf hoeveel geld je uitgeeft. Keukeninspiratie voor handige hulpmiddelen of voor een nieuwe keuken vind je in woontijdschriften en op internet. Welke kookaccessoires passen in jouw keuken?